<3

 
♥♥♥
 
En helt vanlig fredagseftermiddag blev helt plötsligt en mardrömsfredag. Fredagsmyset byttes ut mot fredagsterror. En lastbil kör i ilfart mitt i Stockholms centrum som med största sannolikhet har som syfte att göra så mycket skada det går för så många människor som möjligt. Människor som du och jag, helt vanliga människor. Detta har tyvärr blivit en fasansfull verklighet i många delar av Europa den senaste tiden och många menar att det bara var en tidsfråga innan något liknande skulle ske i vårt land. Många ställer sig frågan om man hade förberett sig tillräckligt på att något sådant här skulle kunna inträffa? Men kan man verkligen förbereda sig tillräckligt? Vad är det för värld vi lever i om man ska gå runt och känna oro för att något fruktansvärt som detta ska ske? Frågorna är många men det är viktigt att komma ihåg att de som bestämmer sig för att uträtta ett sådant här brott är enstaka människor jämfört med den största massan- vi andra. De kommer aldrig någonsin att vinna. A L D R I G. Det tycker jag vi har fått se bra exempel på den här helgen med tanke på hur exemplariskt polisen, sjukvården och räddningstjänsten har skött sina jobb. Och inte minst de privatpersoner som har visat sådant prov på medmänsklighet och solidaritet. Att sådana faktorer som hur man ser ut, vart man kommer ifrån, hur man är som person, vilket kön man har inte har spelat någon roll överhuvudtaget- något jag önskar aldrig någonsin mer kommer att spela någon roll. Att så många har erbjudit en hjälpande hand mitt i den katastrofala händelsen, tröstat, kramat, pratat, visat med gester, öppnat upp sina hem för dem som behöver någonstans att ta vägen. På så vis har terroristerna och dess sympatisörer fått en käftsmäll rakt i ansiktet. Detta bevisar att den stora massan har bestämt sig- de enstaka människorna, terroristerna, kommer aldrig att vinna. Tillsammans, solidariskt är hur man går vidare ur en sådan här situation. Låt oss göra vårt yttersta för att det ska hålla i sig.
 
Ikväll ska jag tillsammans med mina underbara körkompisar sjunga tillsammans med Thomas Di Leva. Det känns extra bra att kunna sjunga en helg som denna. Musik är ju ett sådant starkt känslovapen som förenar människor och med tanke på vilken repertoar som står på schemat under kvällens konsert känns det som att vi kommer att kunna förmedla en känsla av hopp och kärlek. Det här gör vi just som de som befunnit sig i Stockholm de här dagarna– tillsammans!
 
♥♥♥

SENSORBYTE

 
Varannan lördag byter jag sensor och idag var det dags att sätta en ny. Nedan får ni se hur det går till, steg-för-steg. 
 
 
Först och främst är det viktigt att tvätta rent huden där man väljer att sätta sensorn med en desinfektionsservett. Varje gång jag ska applicera en ny libresensor byter jag arm och placering, då detta är skonsammare för huden eftersom man på så sätt undviker att få små bulor som man annars kan få om man sticker sig på samma ställe upprepande gånger.
 
 
När man valt och rengjort placeringsstället av sensorn ska man sätta ihop själva sensorn med applikatorn...
 
 
... och så här ser det ut när det är gjort.
 
 
 Applikatorn innehåller en nål som man sedan använder sig av när man ska sticka och sätta fast sensorn på armen. Så nu är alltså sensorn i den gråa applikatorn ovan. När man ska sätta fast den nya blodsockermätaren trycker man applikatorn mot armen och då kommer nålen (som nu sitter i mitten av sensorn) ner i huden och man hör ett "klickljud" som betyder att sensorn är på plats. Nu drar man försiktigt bort den gråa applikatorn och då följer nålen med ut från huden. Kvar är den vita runda blodsockermätaren (som sitter fast med en sorts dubbelhäftande tejp) som med hjälp av ett litet rör kan scanna av blodsockret kontinuerligt. Rätt coolt om ni frågar mig!
 
 
Det tar sedan en timme för den nya sensorn att ställa in sig, men...
 
 
... sedan räcker den i 14 dagar innan det är dags att byta ut den mot en ny blodsockermätare.
 
Jag är så otroligt tacksam över att få leva i ett land där det finns tillgång till sådana här fantastiska diabeteshjälpmedel. Trots att jag lever med en kronisk och allvarlig sjukdom har jag turen att kunna få dem allra bästa tänksamma förutsättningar till att kunna leva ett så vanligt liv som möjligt. Detta tack vare tillgång till olika insulinsorter och hjälpmedel och att jag dessutom har turen att kunna få vård och tips från en diabetessköterska på en diabetesmottagning. Med andra ord, en avdelning på sjukhuset som enbart arbetar med diabetespatienter och diabetesvård. Tyvärr ser det annorlunda ut i andra delar av världen. Jag hade turen att som diabetiker födas i rätt del av världen, men i många utvecklingsländer är en diabetesdiagnos en dödsdom. Just därför att tillgängligheten till insulin och andra livsnödvändiga diabeteshjälpmedel är väldigt begränsade. Det är viktigt att komma ihåg att insulin är inget botemedel, utan ett livsuppehållande medel för diabetiker, utan insulin dör man. 
 
Insamlingen under projekt KEB17 är i full gång och alla intänkter delas lika mellan Diabetesfonden och Life for a Child. Life for a Child arbetar med att unga diabetiker i utvecklingsländer ska få tillgång till blodsockermätare och insulin och på så sätt minska dödssiffran på dem som dör i följderna av diabetes. Vill du se till så att barn och ungdomar världen över ska kunna leva ett liv trots diabetes, tycker jag att du ska kika in på insamlingssidan http://charitystorm.org/fundraisers/keb-17/ och skänka din gåva redan idag. 
 
PS. Om du skulle vara intresserad av att beställa ett diabetesarmband som jag tillverkar till förmån till insamlingen, kan du klicka för mer info HÄR.

DUBBELT FIRAD

 
I helgen har jag firat mina 22 levnadsår dubbelt upp! I fredags var familjen samt min kusin och hennes familj här på lite födelsedagsfirande i fredagsmystappning och igår firades både jag och Jenny (som också har fyllt år i veckan) av tjejgänget. – Dock saknade vi dig Jossan, utan dig är vi inte kompletta! ♥ – Det har med andra ord varit en kalasbra helg där jag har umgåtts med mina nära och kära! Känner mig otroligt lycklig lottad över att ha er i mitt liv!
 
Tack för alla gratulationer under helgen!

RSS 2.0