HAPPY EASTER

 
Hoppas ni har en riktig fin påsk allesammans!

BRA START PÅ VECKAN

 
Måndag och ny vecka igen. Idag jobbade jag bara till halv tolv så har varit ledig hela eftermiddagen. Så jobbar jag varannan måndag – om jag gillar det? Jajemen! Tidigare idag var jag och kollade/fotade av mina ögon på lasarettet. Ögonen och synen kan nämligen påverkas av diabetesen så därför går jag på regelbundna kontroller även där. Ja, det är som sagt mycket att tänka på när det kommer till diabetes typ 1... Hur som helst gick det bra, så nu behöver jag inte gå till ögonmottagningen på ett år. På grund av ögondropparna har jag nu gått runt med stora pupiller och solglasögon inomhus hela eftermiddagen (då man blir oerhört ljuskänslig efteråt) och känt mig allmänt cool... ;) När jag inte såg så suddigt längre satte jag mig och målade lite med musik i bakgrunden. Avkopplande var ordet!
 
Om en dryg timme kommer Ellinor hem från Lund och stannar hela veckan! Yay! Så ikväll blir det en massa syskonmys med henne och Jonatan som även han kommer hit. En bra start på veckan minst sagt!

EARTH HOUR

 
Ni missade väl inte att det var dags för Earth hour igår? Jag och Amanda släckte i alla fall alla lampor och tände ljus och satte oss ner för att börja smida planer för vår Stockholm/Gotland-resa i sommar. Mysigt som bara den! Dessutom hade vi innan laddat på med D-vitamin i solskenet på Borås Arena där Elfsborg spelade en träningsmatch mot Helsingborg. Första halvlek var rätt okej men den andra, njae- inget som skrivs in i historieböckerna direkt... Men men, 1-1 slutade matchen och det är ju bättre än förlust åtminstone. Hur som helst hade vi en riktigt mysig lördag!
 
Idag har jag varit på musikalrep och vi provade på att steppa för första gången! Hur det gick? Nå, en naturbegåvning är jag ju inte, men det är långt kvar till oktober så än så länge lever hoppet... Roligt var det i alla fall! Hoppas ni har haft en underbar helg!

EN VANLIG TORSDAG I MARSIdag har varit en sådan där helt vanlig torsdag. Ibland är det så skönt att bara vara i den vanliga vardagen och idag är just en sådan dag. Jag jobbade 7-16 och sedan begav jag mig hemåt. Just nu är jag så otroligt glad över att jag mår bättre än vad jag har gjort på väldigt länge. Den där influensan som jag hade för drygt en månad sedan satte sina spår minst sagt och jag har känt mig hängig och otroligt trött i flera veckor, men nu har det äntligen vänt! Blodsockret har pendlat väldigt mycket de senaste månaderna, men den här veckan har det efter mycket om och men velat samarbeta med min hälsa och vilja. Ni anar inte vad detta gör mig lättad! Jag har nämligen sovit väldigt dåligt den senaste tiden på grund av att blodsockret har gjort lite som det vill under natten, vilket har gjort att jag har fått ställa alarm flertalet gånger under en natt för att kolla av blodsockret extra. Så antal timmar sömn under en natt har varit lätträknade... Men nu känner jag mig pigg och (jag vågar knappt säga det) kry och hoppas på en frisk vår! Nu får det banne mig räcka med sjukdomar... 

Ikväll sitter jag och övar lite körstämmor. Det är något som jag tycker är otroligt skönt och avslappnande att göra så här en torsdagkväll. Att bara njuta av lugnet i vardagen! Mer sådant tack!

SÖNDAGSTIPS

 
 
Har ni en sådan där typisk slö-söndag? Då tycker jag verkligen att ni ska passa på att kika in min finfina vän Sofias youtubekanal, som hon startade i början av året. Framförallt delar hon med sig av sminktips då hon är grymt duktig och inspirerande när det kommer till det! Hon är precis så där underbar och bjuder på sig själv i sina videos som hon är i verkligheten. Så kika nu in och ge henne all kärlek och pepp ni har- det är hon värd!♥

HELGEN

 
I lördags gjorde jag mig kalasfin och åkte till Huskvarna för att fira att kusin Werner fyllt 2 år. En dag bestående av paket i stora högar, tårta och massa skratt och bus med mina goa småkusiner. Tänk att man alltid blir lika glad över att få träffa dem! 
 
 
I söndagseftermiddag gick jag och Sofia och såg The Danish Girl (som ju visade sig efteråt vara i helt rätt tid med tanke på Oscarsgalan). En helt fantastisk film- den bästa jag har sett på väldigt länge! Jag blev så oerhört tagen och berörd av hela storyn, så sorgsen men samtidigt väldigt vacker. Alicia Vikander har varit en personlig favorit hos mig i flera år och hennes insats i denna film var magisk! Visst blir man lite extra berörd när det är en svensk som vinner en Oscar... Hennes motspelare, Eddie Redmayne, lyckas med det svåra uppdraget att få en sådan svårspelad roll att se så "lätt" och naturlig ut. Mäkta imponerad! Haha, känner mig nästan som en recensent här, men en väldigt sevärd film! Svårt att inte bli berörd, se den säger jag bara!
 
 
När jag kom ut från bion hade jag fått ett sms från Jonatan som undrade om jag ville gå med på Darin på kvällen då han hade fått en biljett över. Så jag gick hem ett par timmar och begav mig sedan till Åhaga. Jag kan inte påstå att jag har lyssnat mycket på honom, mer än några låtar, men har alltid varit imponerad över hans musikalitet, att han verkar ha båda fötterna på jorden och går sin egen väg. Jag blev oerhört posititiv överraskad över hur fantastisk konserten var! Det var en blanding av hans nya svenska album och några äldre låtar och helheten var det som imponerade på mig mest. Konserten kändes oerhört genomtänkt så som val av låtar och ordningen på dem och sedan var ljussättningen något utöver det vanliga! Tänk vad lite ljus kan göra- otroligt snyggt! Tack bror min (eller kanske snarare hans kompis som inte kunde följa med) för denna fina upplevelse!
 
Ja, som ni märker hade jag en helt makalös bra helg! Det var så roligt att hitta på så många olika saker efter att jag har varit dålig och sjukskriven i tre veckor som innehöll bland annat ett besök på vårdcentralen, ett annat på diabetesmottagningen och en natt på akuten. Detta var väldigt behövligt och nu har jag laddat batterierna ordentligt!

RSS 2.0