FÖRSTA ADVENT

Glad första advent!
Hoppas ni har en mysig första advent. Själv skulle jag i skrivande stund ha firat den genom att sjunga Vivaldis Gloria, men förkylningen och framförallt halsen är inte riktigt bra än så jag tror att beslutet av att inte vara med på konserten var ett klokt sådant. Istället har jag bara varit hemma och tagit det lugnt samt tittat på både längdskidor och skidskytte. Det är inte så dumt det heller faktiskt!
 
Något som jag gillar extra mycket vid juletid är all julmusik. För att skapa en härlig julstämning här på bloggen har jag tänkt att varje advent lägga upp något/några klipp på jullåtar som faller mig i smaken. Vi börjar med ett klipp idag och nästa vecka blir det två och sedan ökar vi med tre och så vidare. Låter det som en bra idé? Det kommer att bjudas på en och annan klassiker har jag tänkt mig, men idag börjar vi med en ganska okänd jullåt. Som det GAS-fan (Galenskaparna och After Shave) jag är måste jag få visa detta klipp på denna "vackra" julsång. Haha, kanske inte den låt man lyssnar på för att få känna den där mysiga julkänslan, men ett skratt eller två bjuder den på. Luta er tillbaka och lyssna! 
  

JULKORT

 
Nu har jag dragit igång årets julkortstillverkning på allvar. Jag har alltid gillat att pyssla och de senaste åren har jag gjort egna julkort som har skickats ut till släkt och vänner, så även i år. Det är så mysigt och man får verkligen den där advent- och julkänslan som är så mysig! För att höja mysfaktorn ytterligare har jag på julmusik i bakgrunden. Behöver jag säga att jag tillhör en av dem som älskar advent och jul?...

UPDATE

 
 
Då kikar jag in och säger hej här igen efter några veckors frånvaro. November har i stort sett bara susat förbi och snart är det dags att välkomna december. Vad har då jag haft för mig medan jag har varit borta härifrån? Dels har jag börjat arbeta som vikarie på olika förskolor via vikariebanken (förut var jag ju på en och samma förskola), jag har både stått på musikalscenen själv varje helg men även varit på Göteborgsoperan för att se Kristina från Duvemåla, sedan har den ena förkylningen avlöst den andra - det blir väl så när man jobbar med barn som har såpass starka baciller. Nu har jag en förkylning som har satt sig i hela kroppen, vilket gör att jag känner mig väldigt trött och har ont i kroppen. Igår tappade jag rösten också men till min stora lycka ville den komma tillbaka till mig redan idag. Vilken tur då jag har så mycket roligt att se fram emot inom den närmsta tiden, då jag verkligen behöver den. På torsdag, fredag samt lördag är det föreställningar av Vita Hästen som står på schemat, på första advent ska jag vara med och sjunga Vivaldis Gloria och nästa måndag är det dags för säsongens första julkonsert. Så roligt, men det gäller att vila rösten och ta hand om den så mycket det bara går så att den inte blir mer sliten än vad den redan är. Nog tjatat om det... Idag har jag faktiskt satt mig och planerat en hel bunt med inlägg som kommer komma upp här på bloggen. Åh, vad jag är sugen på att uppdatera nu med mycket blandade inlägg. Jag har sagt det förr men jag säger det igen – NU kör vi!

HATT + KIMONO

Klänning: Nelly // Kimono: Lindex // Skor: H&M // Halsband: Gina Tricot // Hatt: Lånat av Sofia

RSS 2.0