TIME FOR LUNCH

Grillad ciabatta med kyckling– mums!
 
Idag har jag gymnasiearbetsdag, vilket innebär att vi inte har några lektioner utan ska enbart ägna skoltimmarna åt att arbeta med gymnasiearbetet på valfri plats. Dock hade jag mitt iv-val idag (eftersom det berör mer klasser än beteendevetenskapsklasserna) så jag åkte in till skolan i morse och efter lektionen passade jag även på att träffa min handledare för att prata igenom hur arbetet har gått hittills. Därefter köpte jag med mig lunch från Orion och åkte hem till Ellinor, där jag befinner mig i skrivande stund. Ellinor är iväg, men när hon har slutat jobbet är det fredagsmys som gäller! ;) Först; ett par timmar till med gymnasiearbetet. Wish me luck...

ARMCANDY

Armband från H&M.

BEST BASIC

 
 
Mina senaste tillskott i garderoben; två basplagg. Två stycken plagg som passar i stort sett till vad som helst! Den grå v-ringade t-shirten kommer från Monki och den vita stickade tröjan är från H&M.

Vad jag har för mig idag? Tackar som frågar! Idag tillbringar jag dagen, som så många söndagar förut, framför datorn och läxorna. Plugg, plugg och lite mer plugg var det här ja. Behöver inte skriva mer...
 

LÖRDAGSFILOSOFI

 
Bild från i höstas, i brist på annat.
 
Hej på er!
Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade bloggen och jag har verkligen haft lust att blogga men har inte haft något att blogga om. Anledningen är att jag har varit sjuk/hängig under en längre period. Sedan december har jag varit väldigt stressad över diverse saker. Oftast beror ju inte stress, i alla fall stress under en längre tid, på enbart en sak utan det är flera som spelar in- man samlar på sig ett stressmoment till och så vidare. Dock var jag veckan innan jul fram till och med nyår piggare än vad jag varit på länge och mådde bra, men efter det har jag mått sämre igen. Framförallt har jag haft problem med sömnen, har haft svårt att sova och därmed sovit för få timmar. Detta gör att stressen kommer tillbaka och jag känner mig utmattad och orkeslös.
När jag äntligen hade fått någorlunda bra sömnvanor och jag hade blivit piggare, vaknade jag upp dagen efter med en förkylning. Där försvann orken igen– men inte humöret! Jag tycker själv att jag är rätt glad av mig och har en positiv inställning– vad tjänar man på med att vara ledsen, har jag tänkt flera gånger. Dock vill jag påpeka att jag tycker att det är HELT OKEJ att vara ledsen och klaga då och då, att visa att man är ledsen visar ju bara att man är mänsklig och om man mår dåligt kan det vara skönt att bara släppa sin fasad för ett ögonblick. Men men, för egen del har jag varit och är glad! 
 
Så vad vill jag egentligen få fram med detta inlägg? Jo, detta var bara några tankar som jag ville dela med mig av. Jag delar inte med mig av detta för att få någon form av respons eller att någon ska tycka synd om mig, utan jag vill visa att man ibland behöver lätta på hjärtat och att det är okej att visa sina svaga sidor! Vi är alla människor och att på något sätt uttrycka sig om hur man mår kan vara både lättande både för sig själv eller för andra som kanske känner likandant. Glöm inte detta! 
 

Ja, som ni kanske har räknat ut blir det en lugn lördagskväll för mig, i hopp om att min förkylning ska försvinna... Sedan är jag tillbaka igen! Tills dess– en stor kram till er allihop!

ÅRET VAR 2013

Jag hade först tänkt att jag skulle göra en sammanfattning av 2013, men sedan kom det olika saker i vägen och jag struntade i det. MEN så fick jag en sådan lust att blogga för en stund sedan men kom inte på något att blogga om. Sagt och gjort, här kommer en något försenad sammanfattning av mitt 2013 med mååånga bilder. Bilderna nedan är förövrigt hämtade från mitt instagramflöde, @ lovisa_hjalmarsson.
 
               
 
Jag matchade mina kläder med mina kuddar. Eller, ja, det hände en gång. // Dessa två armband var runt min handled en hel del.
 
               
 
 I mars åkte jag till Stockholm/Uppsala med Ellinor, Stina och Folke. Här ser ni huvudstaden från vårt tågfönster. // Senare samma månad släckte jag alla lampor, stängde av tv och dator en stund under Earth hour.
 
               
 
Jag fyllde 18 år och fick en fin klocka i present samt bjöd hela tjocka släkten på kalas med massvis med mat.
 
               
 
Tillslut kom den efterlängtade våren! Detta firades både med tulpaner och ett glädjeskutt à la Rebecka.
 
               
 
Vill nog inte veta hur mycket te jag har druckit. Blir ju ganska mycket, som den flitiga tedrickare jag är. // I april gick jag, Ellinor och Jonatan på skrattfest under ledning av Anders och Måns.
 
               
 
Gofika var ordet!
   
               
 
Äntligen sommarlov! Här ser ni sommarfina vänner. // Under sommaren jobbade jag. Tredje sommaren i rad med notsortering, det ni!
 
               
 
Jag ägnade även sommaren åt att läsa. Både tidningar och en trave med böcker.
 
               
               
               
 
Sommaren tycktes aldrig vilja ta slut – tack för det! Jag pendlade fram och tillbaka mellan Sandhult/Borås och kusten/Falkenberg, hängde i hängmattan (hehe) med vackra vyer runt omkring mig, åkte till Liseberg och gick omkring i klänningar.
 
               
Jag köpte min finfina kamera. Mitt bästa köp någonsin! // Självklart hejade jag även på Elfsborg, även om säsongen inte riktigt gick så som varken spelare eller supportrar ville. 
 
               
 
Tittade på många serier. Bland annat favoriterna Vänner och Scrubs. (Notera temuggen...)
 
               
               
               
 
Umgicks mycket med mina fina syskon. Åh, vad jag gillar er!
 
               
 
Så småningom kom ändå hösten. Jag gömde mig bakom löv och gick ut på fotopromenader för att föreviga den färggranna naturen.
 
               
 
Ellinor flyttade hemifrån och jag blev inbjuden/bjöd in mig själv då och då till hennes lägenhet.
 
               
 
Det blev en hel del plugg också. Är ju ganska svårt att undvika det... // Pappa fyllde 50 och detta firades genom en helg på Yxhammargården och med en stor samling människor på Folkan.
 
               
 
I december blev det återigen ett besök till huvudstaden. Anledningen var att titta, skratta och klappa händerna åt Galenskaparna och After Shave. // Jag var ute i god tid med alla julklappar. Desto mindre bra var jag på att slå in dem. Den sista slog jag in 23:50 den 23 december, men jag hann ju! 
 
Så där! Ni som har haft tålamodet att ha tittat igenom hela inlägget –  en stor eloge till er! ;)

BLUE

 
Denna fina, blåa blus fyndade jag på Zaras rea i helgen. Färgen– en av mina favoritnyanser i den blåa färgskalan. Ni kommer garanterat få se den på i en outfit inom en snar framtid!

4 JANUARI

Tröja: Gina Tricot – Jeans: Cubus – Klocka: Skagen – Armband: Childhood
 
Idag har jag, Elin och Ellinor varit i Göteborg. En dag som har bestått av kusin- och systermys, en del shopping, lunch på ett mysigt café och trevligt sällskap. En mycket bra lördag, om ni frågar mig!

NEW YEAR'S EVE

Klänning: Nelly – Klocka: Skagen – Ring: Indiska

GOTT NYTT ÅR!

Ett skapligt försök till att fånga raketerna vid tolvslaget med kameran...
 
GOTT NYTT ÅR, ALLESAMMANS!
Hoppas att starten på 2014 har varit bra för er! Själv firade jag det nya året hos Amanda där vi var ett gäng som lagade mat, spelade spel och hade det allmänt bra. 
 
Bilderna ovan är mitt försök till att fånga raketerna på bild. Ja, det var ju inte det lättaste precis. Om jag lyckades eller ej får ni avgöra själva. ;)

RSS 2.0