I HUVUDSTADEN

 
Sedan igår kväll befinner jag mig i Stockholm med Ellinor och Jonatan. Åh, säger jag bara vad jag gillar den här staden! Idag har vi strosat runt i Gamla Stan där det var julmarknad (mysfaktor på topp!) samt en snabb runda i centrum. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska fixa i ordning oss inför kvällen. Ikväll ska vi nämligen först ut och äta och sedan gå på Galenskaparna & After Shaves 30-årsjubileum. Biljetterna köpte vi i maj, så jag/vi har längtat rätt länge efter det här! ÅH, vad kul!!
 
Ha en bra kväll!

WISHLIST

Bildkälla: Indiska.com
 
På min önskelista finns dessa glas ovan. De kommer från Indiska och är några jag har tittat på i flera år. Glasen heter Saftis och är en av Indiskas "klassiker" och jag kan verkligen förstå varför- se bara så många fina färger det finns! Mina favoriter är de som finns på den nedersta bilden; rosa, klar och turkos. Sedan är dessa några som man kan "samla på" så att man får många fina färger. Tycker det är superfint att blanda!
 

Hej förresten! Det var ju ett tag sedan jag skrev något här, men nu är jag förmodligen på bra blogghumör igen. Så nu ska det förhoppningsvis bli några fler uppdateringar!

FREDAGSKVÄLL

 
Fredagskvällen spenderar jag framför tv:n med Idol och fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal. Heja blågult! För att toppa mysfyktorskalan har jag även naturgodis att smaska på plus en juice från Ica med smaken apelsin & jordgubbar. Har aldrig smakat på deras juicer tidigare, men efter att ha tagit en klunk måste jag göra tummen upp för den! 
 
Egentligen skulle jag spendera kvällen med My Fair Lady-gänget, men efter att ha varit hängig hela veckan kändes det smartast med en fredagskväll hemma i soffan. Så mina musikalvänner får jag träffa en annan dag. 
 
Ha en bra fredagskväll, allihopa!

HJÄLP TILL DU OCKSÅ!

 
Med detta inlägg vill jag uppmärksamma att vi i Sverige är lyckligt lottade, i alla fall de flesta av oss. Jag kom på mig själv igårkväll att jag klagade över att jag var sjuk, men sedan blev jag arg på mig själv när jag tittade på nyheterna där de rapporterade om läget nere i Filippinerna. Varför sitter jag egentligen och klagar när det finns de som har det så otroligt mycket svårare? Visst, man måste får klaga då och då för annars mår man inte bra, men här sitter jag och har tak över huvudet, tillgång till vatten och mat, familj, vänner och allt det som man behöver för att få känna sig trygg. Det är miljontals människor som just nu saknar ting som ger trygghet, vilket är en grundläggande faktor för att man ska kunna må bra, efter att tyfonen, stormen, svepte in. Så jag vill uppmana er att göra som jag gjorde igårkväll; skänk en hundralapp eller det du kan för att hjälpa dem drabbade. Man kan känna att det lilla inte gör någon skillnad, men jag tror att om många skänker en liten del så blir det mycket tillsammans! Så hjälp till du också!

JUST NU

 
Just nu, tro det eller ej, sitter jag och pluggar. Vi fick nämligen en liten "trevlig" inlämningsuppgift i onsdags som ska vara klar idag. Egentligen skulle man redan ha skickat in den klockan 17 (!) men då jag inte var hemma då (på grund av att jag får vänta på bussen i en timme efter vi har slutat och vi slutar halv fyra plus att jag gjorde en intervju till ett skolarbete innan jag åkte hem, vilket innebar att jag fick ta en senare buss) så får jag göra klart den nu. Men jag har väldigt svårt att tänka mig att läraren just nu sitter och rättar uppgiften en fredagskväll, så några timmar senare än beräknat gör väl inget?! Dessutom har jag haft annat att plugga och göra innan jag kunnat ta itu med denna, och då vi inte ens har hunnit gå igenom uppgiften med läraren eftersom denne har varit sjuk så känns det lite sisådär att sitta och skriva om något som man inte har pratat om/tillräcklig med kunskap om. 
 
Ja ja, nu har jag fått skriva av mig lite och nu ska jag skriva klart det sista på den där inlämningen. Det är ju ändå skönt att få klart den! Fredagskvällen är räddad... ;)

VON SVENSSONS KLÄDER

Dagens tips: von Svenssons kläder.
 
Har ni sett tv-programmet von Svenssons kläder? Om inte, så är mitt tips till er att kika in det! Det är ett jätteroligt och väldigt intressant program som handlar om hur vi svenskar klär oss och vad vi vill tala om med våra kläder. Att det dessutom är två duktiga programledare som Karin Winther och Niklas Källner som försöker svara på frågor om man kan se på en persons kläder vad den arbetar med, frågor om lyxkonsumtion, hur andra länder anser svenska människor klär sig med mera, gör det hela bara bättre. Tyvärr har jag missat några program då jag har kör samtidigt som det sänds på tv, då tackar jag SVTplay för avsnitten. Kolla på von Svenssons kläder HÄR. Tips, tips! 

RSS 2.0